Miss Yeppa het canadese meisje zonder hoofd.Oproep!!!

  • Bonne Talsma

    Hallo kermis gangers van vroeger,het moet ongeveer geweest zijn in de jaren 1967 `68 op de kermis in Heerenveen een kermisatractie met als act het nederlands canadese meisje zonder hoofd.Bij binnekomst in de tent, zag je inderdaad een vrouws persoon zonder hoofd met alleen wat slangen in haar hals gaan, volgens mij werd hier met spiegels gewerkt.Alleen de speaker voor de tent vond ik al amusant om daar naar te horen en te zien hoe deze man in zijn zwart jacket jasje en witte sjaal de mensen naar binnen lokte, met zijn spraakwaterval.Ik ken het hele verhaal wat die man toen afstak,nog helemaal wel uit mijn hoofd,op een feestje wil ik dit verhaal nog wel eens afsteken.Het ging dan als volgt:

    Thans presenteren wij,voor het eerst hier in Heerenveen miss Yeppa het nederlands canadese meisje zonder hoofd,miss yeppa was fotomodel parachutiste en raakte verward met haar hoofd in de parachute, zodat haar hoofd totaal werd verwijdert van de romp.Dames en heren, miss yeppa wordt gevoed met chemische preparaten en vloeibare voeding, links de ingang en rechts de uitgang, haalt u kaarten aan de kassa etc… !!!!!!!!!!!! Zo ongeveer ging zijn verhaal.Maar waar het mij omgaat wie herkent dit verhaal en wie zou hier ooit mee op de kermis hebben gestaan???

  • Hennie van Oers

    Het meisje zonder hoofd werd destijds gepresenteerd door G. Vermeulen-Bakker uit Apeldoorn met als boniseur Hennie Lamerus die in de periode 1930-1960 zelf met kijkwerk op de kermis stond. Vermeulen is vooral bekend geworden met de act van de dikke dame.

  • Bonne

    Geachte heer Oers,dank voor de info, heel mooi te horen dat u mijn verhaal herkende.Deze kermisexploitanten zullen wel niet meer leven denk ik.

    Met vr gr Bonne Talsma Oosterwolde

  • Luna

    Het “meisje zonder zonder hoofd” was dit jaar op de kermis in Eindhoven.

    http://www.larensbehoud.nl/Internet/Rss/readItem.asp?ItemID=8234

    http://i790.photobucket.com/albums/yy185/valkenswaardkermis8/hilaria2/Hilaria-maan-2.jpg

  • Joy

    Het meisje zonder hoofd was presenteert door Paradox Sideshows waar een Nederlander en Duitser samen eigenaar van zijn zover ik weet.

  • Dr.Q

    Dit is zoals wij hem doen op festivals en feesten. Te zie op Tra Fata 1,2,en 3 Juli in Oosterbeek

    http://www.theaterquatsch.nl/Vrouw_zonder_hoofd.html

  • PowerWave46

    Hallo kermis gangers van vroeger,het moet ongeveer geweest zijn in de jaren 1967 `68 op de kermis in Heerenveen een kermisatractie met als act het nederlands canadese meisje zonder hoofd.

    Hallo kermis gangers van vroeger,het moet ongeveer geweest zijn in de jaren 1967 `68 op de kermis in Heerenveen een kermisatractie met als act het nederlands canadese meisje zonder hoofd.

    Zou het zijn het meisje?

    http://www.paradox-show.de/programm/events2011.html

  • Luna

    http://kermis.weblog.nl/nieuws/kermis-2012-het-meisje-zonder-hoofd-keert-terug-op-de-nederlandse-kermis/

  • Luk

    Luna Schreef:

    ——————————————————-

    > http://kermis.weblog.nl/nieuws/kermis-2012-het-mei

    > sje-zonder-hoofd-keert-terug-op-de-nederlandse-ker

    > mis/

    Heeft iemand al gehoord van?

    ik wil het graag eens zien.

  • oscar54

    Ilonka, het meisje zonder hoofd…….

    Door een tragisch vliegtuig ongeval in zuid-amerika werd het hoofd van de romp gescheiden……

    Maar….. de moderne medische wetenschappen wisten het lichaam in leven te behouden……..

    Dit was voor zover ik me weet te herinneren het begin van de tekst die in de jaren '60 door de heer Hendrik (Hennie)Lamerus werd verteld in het theater der “Zeldzame Menschen”.

    Ik kan me niet herinneren ooit de naam Miss Yeppa gehoord te hebben.

    Een andere familie die zeer goed was in het parade maken en laten zien van dit soort acts was de familie Selbach met ome Cherrie Selbach als boniseur en zijn zoon Peter als “Robot Volta” , “Het Electrisch Wondermens”

    Ook zij konden de act met het meisje zonder hoofd brengen. Zover ik weet treed Peter Selbach nog op als zanger.

    Oscar.